18 maart 2023 de nieuwe website is online!  Er zijn meer dan 2400 (nieuwe) foto's gepubliceerd!

Toekomstige Klassiekers

Zaanstad Zaanstad 2017 07 18  0003 01

Toekomstige en huidige klassiekers

In een uitgave van de ANWB Kampioen staat een inspirerend artikel over "Toekomstige Klassiekers". Het gaat dan over moderne gebouwen die je gezien moet hebben.

Dit zijn dus mooie ideeën voor een dagtochtje!

Een aantal van de "Toekomstige Klassiekers" heb ik al gefotografeerd voordat het artikel werd gepubliceerd m.n. De Markthal, Het Station Rotterdam CS, ook op deze site te zien.


de Markthal.

De Markthal staat op de eerste plaats in deze lijst van de ANWB, deze heb ik uitgebreid gefotografeerd vlak voor de opening en tijdens de opening en is ook nog te zien op deze site.

Hier nog een paar foto's.


Station Roterdam CS.

Als treinenfotograaf mag Station Rotterdam CS natuurlijk niet ontbreken in een verzameling. Ik heb de opening gefotografeerd ook te zien op deze site. Hier nog een paar foto's van dit mooie station.

Het staat op de tweede plaats in de ANWB lijst.


Fundatie.

Fundatie Openingsfoto 001 min

Museum de Fundatie, staat op de vierde plaats, is zeker apart geworden met de uitbreiding van de koepel op het bestaande gebouw.


Beeld en Geluid

Dit gebouw staat natuurlijk in Hilversum en is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en bevat het gehele archief van de publieke omroep.

Het staat op de vijfde plaats in deze lijst!

In dit bijzondere gebouw, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten en gebouwd in 2006, is ook de binnenkant de moeite waard. Het glas is bewerkt tot een groot glasgevelkunstwerk door grafisch ontwerper J. Drupsteen.


Zaanstad.

Maar nu dus een trip gemaakt naar Zaanstad, dit staat op de zesde plaats in de lijst van de ANWB.


Groningen

Op plaats zeven in deze mooie lijst staat het Groninger Museum!

Best lastig om op de foto te krijgen vanwege zijn omvang en verschillende gebouwen. Hier het resultaat.


Oostvoorne

 Op plaats twaalf is een klein maar fijn gebouw te zien, "Krul in het Duin"!

Een restaurant in de duinen bij Oostvoorne in een bijzonder ontwerp en op een aparte locatie, middden in de duinen en de natuur maar met uitzicht ook op de Haven van Rotterdam.


Radio Kootwijk.

Radio Kootwijk is géén Nieuwe Klassieker maar eerder een Oude Klassieker, maar persoonlijk vind ik dat hij wel hier thuis hoort omdat het fotografisch gezien een apart gebouw is.