18 maart 2023 de nieuwe website is online!  Er zijn meer dan 2100 (nieuwe) foto's gepubliceerd! En er komen bijna elke dag nog nieuwe bij!


 🇨🇭📷 Fototrip 2014 Zwitserland 📷🇨🇭 

 

Fototrip 2014 Spiez Openingsfoto 0001

 

Nadat we Februari al naar Bazel zijn geweest ( één dag ) voor de Fototrip 2014 Basel Bad Bf. Volgt nu de een echte Fototrip 2014.

Met als thema, "Wassen".

Er was een echte verrassing in Wassen, ten eerste was het druk met Treinspotters wat later verklaard werd door een rit met 2 Historische Lokomotiven van de SBB.

Ook hier doet zich weer de fotografische vraag voor, ga je voor een close-up of een totaal overzicht met een trein er op! Gelukkig zijn we met zijn tweeën en hebben we meerdere camera's bij ons! We kunnen dus gaan voor beide opties en ook staan we niet naast elkaar.

Op een van de foto's is de drukte te zien op de spotplek hier bij Wassen, ook zijn de twee niveau's te zien en de beroemde kerk van Wassen. 


Station Interlaken-Ost
 

Ook een bezoek aan het altijd drukke station Interlaken-Ost mag niet ontbreken.


 
Station Spiez
 

Hier een kleine fotoimpressie van ons korte bezoek aan Station Spiez.

Bij aankomst staat er een flinke goederentrein met 3 BLS loc's, maar er blijkt schade te zijn aan een van de opleggers (Nordfolk oplegger) van de trein, Dit moet eerst hersteld worden voordat men verder kan rijden. De loc's staan op de magneetrem, iets wat je niet vaak ziet.

Na reparatie vertrekt de trein, daar heb ik een flimpje van gemaakt.


Station Wilderswil
 

Station Wilderswil is een leuk smalspoor station van de BOB, vanuit Interlaken-Ost.

Het is ook een overstap station naar de Schunnige Platte Bahn.


🇨🇭📷  Fotostandpunten  📷🇨🇭
 

Geen plekje op een station maar een plekje ergens anders, een Fotostandpunt.

🇨🇭📷 Hondrichtunnel Südportal 📷🇨🇭
 

Behalve Wassen is ook deze Hondrichtunnel Südportal tunnel in-uitgang een nieuw Fotopunt, ik heb dit gelezen op de website van de BLS met tips voor mooie fotopunten langs de spoorlijnen van de BLS, zeker de moeite waard!

De treinen komen hier op volle snelheid langs!


🇨🇭📷 Wassen, Wattinger Kurve 📷🇨🇭
 

Het is de eerste maal dat we hier naar toe gaan, Wassen het Fotostandpunt Wattinger Kurve. We zijn deze fototrip onderweg met een huurauto vanaf het vliegveld Mulhouse / Basel. Het is druk op de weg en we zijn benieuwd of we het fotopuntpunt makkelijk kunnen vinden. We hebben ons eigen navigatiesysteem meegenomen.

En ..... we rijden er in één keer naar toe. Tot onze grote verbazing is het erg druk met spotters! Later blijkt dat er, tot onze grote verrassing, een speciale rit is van de Stiftung SBB Historic!

Het voldoet volledig aan onze verwachting, maar we kunnen niet te lang blijven want ons hotel is in Spiez!