18 maart 2023 de nieuwe website is online!  Er zijn meer dan 2400 (nieuwe) foto's gepubliceerd!


 🇨🇭📷 Fototrip 2013 Zwitserland 📷🇨🇭 

  Fototrip 2013 Openingsfoto Gr 0001

Deze Fototrip 2013 heeft het thema "100 jaar Lötschbergbaan", van de BLS.

 

Ik had op Flickr foto's van BLS locomotieven met een sticker gezien, daarna ben ik gaan zoeken waarvoor die sticker was.

Elke locomotief had dus een sticker vanwege het 100 jaar Lötschbergbaan jublieumook kwam ik er achter dat er een jubileum show werd gegeven op 7 septmber, daar ben ik dus naar toegegaan.

Voor het eerst alléén op een Fototrip naar Zwitserland.

Ik heb tijdens deze Fototrip 2013 het Kanderviaduct goed ontdekt, tijdens de echte feestdag het station Ausserberg bezocht waar de Churchill-Pfeil kwam, en op de terugreis in Station Zürich kwam ik de Churchill-Pfeil nogmaals tegen. 


Station Ausserberg

 

Dit station Ausserberg is een van de stations waar extra activiteiten plaatsvinden, hier ben ik natuurlijk even uitgestapt en heb er de Blauwe Pijl van de BLS gezien. Moeilijk op de foto te krijgen gezien de beperkte ruimte. Maar ook de Rode Pijl van de SBB kwam hier langs.


Station Brig

 

Op de eerste echte Jubileumdag ben ik eerst naar Brig gegaan, daar zou de Churchill-Pfeil Komen. Helaas ging dit niet door wegens een defect aan één van de motoren.

Wegens de grote drukte ben ik snel weer naar een ander station gegaan. Maar niet voordat ik nog even het historische treinstel Be 4/4 761 van de BLS op de foto heb gezet.


Station Frutigen

 

Frutigen is mijn thuisbasis tijdens mijn Fototrip 2013, dit is een leuk station en de thuisbasis de BLS Brandweertrein en de ingang van de nieuwe Lötschberg-basistunnel.

Hierdoor is er veel goederenverkeer in dit station.

Het is ook dicht bij de Kanderbrücke.

Dag 1

Na de eerste fotostop in Station Spiez ben ik naar de thuisbasis Frutigen gegaan, het hotel is vlakbij het station!

Daar wat foto's gemaakt en daarna de wandeling naar het Kanderviauct of Kanderbrücke.


Dag 2 

Vandaag is het programma beperkt tot het Kanderviaduct, Station Spiez en een hotel verkennen in Spiez voor ons volgende bezoek en natuurlijk het Station Frutigen zelf, hier is voldoende goederenverkeer te zien.


Dag 3 

Op deze dag 3 zijn de Feestelijkheden gepland, dus staan Lalden en Auserberg en Brig op het programma, en verder kijk ik hoe de dag verloopt.


Dag 4 

Het mooie weer is over en deze korte Fototrip ook. Ik besluit op weg te gaan naar het Vliegveld met een tussenstop in Spiez en Zürich.


Station Goppenstein

 

Ook in dit station heb ik een tussenstop gemaakt, en hier staat de Churchill-Pfeil op een zijspoor, een prima gelegenheid om nog een paar foto's te maken.


Station Lalden

 

Op weg naar Brig maak ik de eerste tussenstop in Station Lalden, hier zijn een aantal Locomotiven opgesteld ter bezichtiging, er is weinig ruimte maar gelukkig heb ik de Fisheye meegenomen.


Station Spiez

 

Het station Spiez is toch wel een van mijn favorieten, op de dag van aankomst ben ik hier nog een tijdje gebleven voordat ik naar Frutigen ga. Ook op de andere dagen ben ik nog even hier geweest.

Hier heb ik de nieuwe Goederenloc serie 187 van de BLS mooi op de foto gezet, het leek wel of hij alleen even voor mij langskwam!

Dag 1

 

Dag 2 

 

Dag 4 


Station Zürich

 

Het zit er weer op! Tijd om terug te gaan naar het vliegveld Zürich via Hauptbahnhof Zürich SBB en daar was weer de Churchill-Pfeil, nu meer tijd en ruimte om dit mooie treinstel op de foto te zetten.

Dag 1

 

Dag 4 


Station Zürich Airport

 


 
🇨🇭📷 Fotostandpunten 📷🇨🇭
 

 

Kanderbrücke
 

Ik heb erg genoten van het uitzicht bij dit mooie viaduct, onderaan de Ruïne (een nieuw Fotopunt voor mij) maar ook de fotopunten waar we al eerder zijn geweest heb ik nog eens bezocht.

Dag 1

Het hoogtepunt van deze dag is de nieuwe BLS Cargo loc, 187 002 die hier over het Kanderviaduct aankomt. Vanaf de plek die ik heb ontdekt onderaan de ruïne is de spoorlijn goed te overzien en met de telelens zijn ook mooie opnames te maken.


Dag 2 

Op deze tweede dag ben ik eerst nog even naar het "oude" punt gegaan om het viaduct nog eens van de andere kant te bekijken.

 

 

 Dag 3

Nadat ik de feestelijkheden heb bezocht heb ik besloten om voor de laatste maal naar deze mooie plek te gaan.

 

Terug naar Fototrip, Overzicht