🇨🇭📷 Fototrip 2016 Zwitserland 📷🇨🇭 

 

 

Onze Fototrip 2016 naar Disentis/Munstér heeft een aantal erg mooie foto's opgeleverd. Het doel van deze Fototrip 2016 is om nog een keer naar Wassen te gaan voordat de nieuwe Gotthardtunnel open gaat. We zijn hier geweest met onze Fototrip 2014.

Het thema is dan ook, "Wassen nu het nog kan".

Verder zijn we geweest in bekende plaatsten zoals Chur en Zürich, nieuw was onze fotostop in Göschenen en Reichenau-Tamis.

Deze plaatsen waren tussenstops op weg naar de plaats van bestemming. Zoals Zürich een overstap / fotostop was van de nachttrein naar de trein naar Chur (fotostop) en dan verder met de RhB naar ons hotel in Disentis/Munstér. Met de Fotostop in Reichenau-Tamis.

We hebben deze trip geheel met de trein gemaakt, we vertrokken met de nachttrein vanuit Utrecht en natuurlijk ook weer zo terug.


Dag 1/2

Onderweg

De eerste foto's van deze Fototrip 2016, die begint op een, voor ons, vreemd tijdstip. Ik ga 's avonds na het eten van huis, met de bus naar het station daarna met de de trein naar Utrecht CS.

De slaapcoupé en het ontbijt zijn te zien in de Nachttrein naar Zürich.

 
Station Andermatt
 

Om vanuit ons hotel in Disentis/Munstér naar Wassen te komen moeten we een mooie reis maken via de OberAlppass en Andermatt naar Göschenen, dan dan nog een klein stukje met de bus.

Maar hier dus de foto's van het MGB station Andermatt. Met de klassieker vanuit de trein op hoogte waardoor je mooi de layout kan zien van het station en hoe het Andermatt in een dal tussen de bergen ligt.

 
Station Arth-Goldau

 

Dit bezoek viel tegen omdat er gewerkt werd op een gedeelte van het station, dus we zijn hier kort gebleven en naar Luzrn gegaan. 

 

Station Basel Bad Bf
 

Het is 06:50 uur van de eerste dag van deze Fototrip 2016 na een rdelijke nacht in onze slaapcoupé krijgen we ontbijt en zien we dat we in Zwitserland zijn, station Basel Bad Bf. Vanuit de rijdende trein genomen.

 

Station Chur

 

In Station Chur moeten we nogmaals overstappen, nu op de trein van de Rhätische Bahn, van Chur naar ons hotel in Disentis/Munstér. We doen de koffers in de bagagekluis en gaan lekker foto's maken, helaas is het slecht weer.

 

Station Disentis/Munstér

 

Dag 2

We zijn aangekomen in ons hotel in Disentis/Munstér. De reis tot nu toe was op het treinkaartje van de heenreis, van Rotterdam t/m Disentis/Munstér.

Ons hotel ligt op loop afstand van het station en zelfs met balkon met uitzicht op het station, mooier kan niet.

 

 

Dag 3

Het is dag 3 van onze Fototrip 2016, op het programma staat Wassen. we hebben een online treinkaartje gekocht en gaan met de trein naar Andermaat, daar overstappen en naar Göschenen en dan met de bus naar Wassen. Het weer is mooi.

 

Station Göschenen

 

Dit station Göschenen is nieuw voor ons als Fotopunt. Komende vanuit Andermatt maak je een mooi indrukwekend tochtje naar beneden naar dit station met de tunnelin-uitgang. op het voorplein stoppen de bussen en de MGB, we moeten de bus naar Wassen hebben en het is doorlopen om hem te halen, dus geen foto moment. Dat komt later wel.

 

Station Luzern

 

Station Luzern is altijd goed voor een paar Reclameloc's en ook nu weer hebben we een aantal op de plaat kunnen vastleggen.

 

Station Oberalppass

 

De regen op de dag van aankomst zorgde voor verse sneeuw op het hoger gelegen gedeelte van de tocht naar Andermatt, Bijzonder mooi om te zien!

 

Station Reichenau-Tamis

 

Dit station Reichenau-Tamis is bijzondergeschikt voor een foto, gelegen in een bocht en een splitsing naar twee bestemmingen zorgt voor een flink aanbod van treinen.

 

Station Wassen

 Deze foto’s komen binnenkort.

Station Zürich

 

We zijn aangekomen in Station Zürich en moeten overstappen vanuit onze Nachttrein naar de ICE naar Chur. We hebben niet veel tijd, maar tijdens het lopen kunnen we toch nog wel een foto maken.