Captrain vormt sinds januari 2010 de nieuwe naam voor alle internationale railgoederenvervoer activiteiten van SNCF Geodis. De oprichting van Captrain is een logische stap na een aantal overnames en bevestigd het doel van SNCF Geodis om zijn verschillende internationale activiteiten te integreren. 

Onder de merknaam Captrain worden verschillende regionale organisaties opgezet. Voor de Benelux is dit Captrain Benelux, waaronder de gezamenlijke activiteiten vallen van SNCF Fret Benelux, Veolia Cargo België, Veolia Cargo Nederland en ITL Benelux. De activiteiten van Rail4Chem Benelux waren eerder al opgegaan in Veolia Cargo Nederland. *

*Volgens Wikipedia


 Hier de diverse locomotieven van Captrain.

Ik heb niet de zwarte loc's serie 186 en 189 meegenomen hier op de site, dat zou het saai maken en ook wisselen deze huur loc's regelmatig van eigenaar.

Als eerste de locomotieven type TRAXX 185 van Bombardier.

De Locomotieven type TRAXX 186 van Bombardier.

De Locomotieven type ES 64 F4 189 van Siemens.

De Locomotieven type 1600, Ex NS. (Momenteel nog maar 1 uitvoering).

De Locomotieven type Class 66

De Locomotieven type Vossloh G 1206 BB

De Locomotieven type V 100 of Baureihe 203


Captrain Scoop

Tijdens een van mijn vele Fotouitjes naar Station Dordrecht kwam ik op een ochtend deze twee loc's tegen, dus gelijk maar aan het foto's maken geslagen. Het aantal mensen met een hesje nam gestaag toe, op een gegeven moment kwam er een tekening aan te pas en toen werd duidelijk wat er ging gebeuren. De 1621 krijgt een nieuw uiterlijk.

Na verloop van tijd werd de loc overgebracht naar VolkerRail.

Voor mij een leuke fotoreportage, maar erg jammer dat het tijdschrift Railmagazine mijn foto heeft gepikt en gelinkt naar hun Facebook pagina zonder mijn toestemming.

Ik heb wel bezwaar gemaakt maar dit mag blijkbaar.

Persoonlijk blijf ik het inbreuk vinden op auteursrecht.